You are here

Summitul de Integritate pentru Prosperitate - ediţia Braşov 2016

Summitul de Integritate pentru Prosperitate - ediţia Braşov 2016

Corupția afectează concurența, împiedică performanța companiilor și îngreunează dezvoltarea economică a comunităților în care acestea își desfășoară activitatea, creând costuri nejustificate pentru oameni și companii deopotrivă. Pentru un mediu de afaceri sănătos sunt necesare eforturi susținute, atât din partea sectorului public cât și al celui privat, pentru a preveni corupția în toate formele sale și pentru a permite dezvoltarea afacerilor profitabile și stabile.

Pornind de la acest deziderat, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, persoane cu funcţii de decizie din administraţia locală si reprezentanți ai societății civile au participat vineri, 25 noiembrie 2016, la ediţia Summitului de Integritate pentru Prosperitate derulată la Braşov. Printre tematicile abordate s-au numărat rolul integrităţii în derularea relaţiilor de afaceri și rolul sistemului judiciar în prevenirea corupţiei din mediul de afaceri.

Conferinţa regională este parte a proiectului “Creșterea rolului sistemului judiciar în preveni-rea corupției în mediul de afaceri”, finanţat din FONDUL PENTRU RELAŢII BILATERALE.

Prezentăm câteva dintre cele mai importante idei expuse în cadrul Summitului de Integritate pentru Prosperitate.

 

 

 

Conf. Univ. Dr. Sebastian Văduva, Decan Griffiths School of Management Oradea

Vorbind despre integritate în prezent și despre moralitate în afaceri Domnul Sebastian Văduva a afirmat că: “Se poate fără moralitate în afaceri? Nu! Pe terment scurt, nu, iar pe termen lung sigur nu!”

 

Conf. Univ. Dr. Victor Alistar, Director Executiv Transparency International România

“Mahatma Gandhi afirma că există șapte lucruri care o să distrugă lumea: bogația fără muncă, placerea fără conștiință, cunoașterea fără caracter, știință fără umanitate, religie fără sacrificiu, politică fără principii și afacerile fără etică”

 

Marian V. Popa, Director Deutsche Bank Global Technology Center România

“Schmbarea unei societăți dureaz și trebuie să ne ocupam de acest lucru chiar dacă schimbarea apare mult după ce noi nu o să mai fim.[…] Eu nu fac advocacy pentru integritate din punct de vedere moral. Eu fac advocacy din punct de vedere material. O estimare arată că în România se fură anual 10 miliarde de euro!”

 

Pr. Prof. Dr. Vasile Oltean, Director al Muzeului “Prima Școală Românească”

Prezentânt o istorie scurtă a școlii și a tipografiei Diaconului Coresi, și prezentant o mica parte din fondul arhivistic al muzeului, in mare parte printat sau obtinut de acelasi Diacon,  Preotul Vasile Olteanu a afirmat cu mahnire ca :”În toată Europa primul cărturar este o mare personalitate culturală. Numai în România Coresi este un ilustru necunoscut.”

Monday, 28 November, 2016

Bd. General Gheorghe Magheru 28-30, et. 3, Sector 1, 
Bucuresti, cod 010336 - ROMANIA

 office@transparency.org.ro

 telefon +4 031 660 6000

 fax +4 031 660 6006

Ne găsești pe ...

Find us on TwitterFind us on FacebookFind us on Google+Find us on YouTubeFind us on LinkedIn